Slovensko dnes ...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo nepozveme aj .... tetu z toalety

Možno by uspela a mohla by napísať príručku o splachovaní, návod na použitie toalety či pre "inteligentov" upozornenia, že nikto nie je zvedavý na to, čo nas..li a majú splachovať ... a potom možno aj nejakú učebnicu, ktovie ...

Už aj snem koktavých pochopil, že minister školstva je kompetentný, aj keď vôbec nerozumie rezortu, ktorý riadi. Je kompetentný, lebo to niekto povedal. Najlepším dôkazom jeho odbornosti je tvrdenie, že najdôležitejšia je úspora na vydaní učebníc. Ktovie, možno sa chce vrátiť do doby, keď plebsu stačilo ovládať podpis a vedieť, za ktorý koniec sa drží lopata.

Isté je, že konečne poznáme pravdu o tom, čo je demokracia. Podľa kresťanských demokratov je to status, kedy si môžete myslieť čokoľvek, ak držíte hubu a konáte v záujme strany. Nič nové pod slnkom, viem si veľmi jasne predstaviť Mikiho ako veľkého inkvizítora v stredoveku, ktorý by rozprával o kresťanskej láske a podpaľoval hranice s oponentmi. V každom prípade je tragédiou, kde sme sa za dvadsať rokov dopracovali, či skôr dočaptali. Od diktatúry otca národa cez tlčhubu v modrom ku trhovému socializmu pod vedením - ministra zahraničia. Iste, máme aj tetu priemerku, prepáčte premiérku, lenže v prípade jej názorov trpí okolie obvykle hluchotou.

Nuž, asi prihlásim dieťa na nejakú normálnu školu v zahraničí, kde píšu učebnice odborníci a nie rôzni agenti s teplou vodou. Do krajiny, kde vzdelanosť národa patrí medzi najvyššie záujmy štátu, a nie omyl minulosti. Niekam, kde osôbky s chovaním a prejavmi demencie ošetrujú lekári, ale určite nie sú predmetom zvýšenej ochrany pre svoje postavenie. Niekedy si totiž hovorím, že Slovákom by závideli aj v panoptiku. Skutočne na zaplakanie ...


Vzdelanosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014