Slovensko dnes ...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zvláštne správanie ľudí

Pri svojej práci pomerne často cestujem. A tak môžem pozorovať správanie ľudí, a niekedy nevychádzam z údivu, čoho všetkého je človek schopný.
Keď stretnete na ulici bezdomovca, akceptujete, že množstvo z nich páchne, je neraz opitých, či len bezducho posedáva niekde na rohu a snaží sa vyžobrať nejaký cent ... alebo len niekde pospáva na lavičke v parku. Čo však povedať na chovanie ľudí, ktorí sa hrdia rôznymi titulmi pred menom, a chovajú sa horšie než prasce na dvore nejakého družstva ? Nedávno som bol v jednom hoteli, bol označený dvoma hviezdičkami, čo síce nie je veľa, ale predsa len to nemá byť nejaká chatrč. Hoci na jeho chodbách viselo jasné upozornenie o zákaze fajčenia, pod chvíľou sa objavil nejaký dobrák, ktorému sa nechcelo ísť na vyhradené miesto, a jednoducho pofajčieval na chodbe pri okne. Keď som sa spýtal, či nevie čítať, ohradila sa väčšina výrokom - viete, kto som ja ??? ... Nie, neviem, a ani ma to nezaujíma, ale ak chcete počuť môj názor, tak ste arogantné a nafúkané prasa, - odvetil som. Niečo podobné som zažil aj v reštaurácii a priľahlých priestoroch - toalete a kúpeľničke na umytie rúk. V kabínkach toalety množstvo popola po rohoch, špaky pohodené pri misách, občas opľutá stena - samozrejme, nechýbali ani nápisy na stenách, upozorňujúce na rôzne "služby". A to už nehovorím o množstve bezrukých invalidov, ktorí nikdy nepoznali kľučku, hoci často vychádzajú na verejnosť v značkových handrách, či ovešaní drahými doplnkami. Trieskajú dverami, je jedno či cez deň, alebo o polnoci. A ak sa niekto náhodou ozve, aby sa chovali slušnejšie, zaplavia ho lavínou nadávok a hrozieb. Situácia sa však obráti, keď si to niekto nenechá a reaguje typicky chlapským spôsobom - vysvetlí to nespratníkovi jednou-dvoma náučnými ... a zrazu je z hrdinu uplakané šteňa, ktoré pobehuje po chodbách, na recepcii a sťažuje sa, ako mu ublížili. Začiatkom 90. rokov som dúfal, že prichádza niečo lepšie, no mýlil som sa. Hlúposť a tuposť svetom vládnu.

Ľudia | stály odkaz

Komentáre

  1. ludia
    ludia su uz taky nechcem byt zla ale slovaci su taky aky su a vzdy taky budu, cest vynimkam,som slovenka ale z casti aj ceska,ale nejsom na to moc hrda teda ze som z casti slovenka
    publikované: 26.06.2011 22:46:45 | autor: moncici777 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014