Slovensko dnes ...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šetrenie na štátnych výdavkoch je klamstvo ...

Každý deň ma niekto masíruje rečami, ako sa všetci snažia šetriť, aby sa štátne financie zotavili. A stačí otvoriť oči a vidíme, ako všetci pokrytecky klamú ...
Súčasní mocipáni neustále masírujú obyčajných ľudí rečami o šetrení na výdavkoch štátu v rôznych oblastiach. A zároveň tým odôvodňujú zhoršujúcu sa situáciu mnohých občanov so sladkým dovetkom - čoskoro by sa to malo zlepšiť. Lož, lož, lož a ešte raz - lož. Ak chcete vedieť, ako sa šetrí, stačí sa okolo seba poobzerať. Napríklad v informačných systémoch a výdavkoch na údržbu, či obnovu. Alebo inej oblasti, najlepšie tej, ktorej rozumiete. Ja akosi trochu rozumiem tej, ktorú som spomenul - informatike. A tak som jedného dňa prišiel na úrad, aby som zistil, že nemám hodnotu /som stále stránka, nič viac/, a pritom som zistil aj niečo iné. Napríklad to, že pracovníčky pracujú na nových verziách rôznych komerčných programov, ktorých ceny sa pohybujú pomerne vysoko, hoci ... ich alternatívy sú zdarma !!!! ... a neobmedzene ... !!!! Obvykle sú tieto alternatívy označované ako " open source ", pričom je veľmi zaujímavé, ako sa líšia pohľady zodpovedných Slovákov a zodpovedných v iných krajinách. Na Slovensku sa obvykle tvrdí, že sa jedná o experimentálne aplikácie /čo má mimochodom v licencii skoro každý program, aj komerčný/, ktoré sú nestabilné, nekompatibilné a podobne. A v zahraničí ? Belgicko, Holandsko, Veľká Británia, Nemecko, ale aj iné krajiny postupne prešli v verejnej správe práve na vybavenie z kategórie " open source ", a iné krajiny v súčasnosti prechádzajú. Sú vari hlúpejší, ako my ? Alebo chudobnejší ? Nie. Len v ich krajine je na prvom mieste záujem občana/daňového poplatníka a až potom záujmy rôznych spoločností. A u nás je to presne naopak. Mimochodom, viete, prečo poslanci nesúhlasia s priamymi prenosmi a vysielaním záznamov z rokovaní parlamentu ? Nechcú, aby volič videl, že na drahých a nepotrebných notebookoch za peniaze z jeho vrecka - hrajú piškvorky, alebo pozerajú video, či počúvajú hudbu ... niektorí spia, ale to je iná téma. Šetrím, šetríš, šetríme ... teda, ako a kto ... štát však sotva ...

Štát a politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Nejvíc se ušetří, když nikoho neušetříme.
    A nažeme ty chytráky do Dunaje.
    Skoušej nás voblbovat už přes dvě desetiletí.Každej je expert. Když zaslechnu nechtěně Mikloše, kterej nikdz nedělal ani pomocnýho účetního ve společnosti nad tři tisíce zaměstnanců, jak je chztrej a řídí naše státní finance, když poslouchám výpravčího, co nám vtloukal do hlavy, že budeme mít Švýcarsko a dvojnásobný platy, asi byl totálně, dlouhodobě na šrot, asi se vožral se Slotou,když nás docent marxismu leninismu učí demokracii, tajemníci Ústředních vejborů jsou prezidenti, velkopodnikatelé kradou , absolvent diversního kurzu Hitlerjungend je nejvyšší představitel státu, tak se dedivte, lidi. Zavřete huby, nekayte jim hraní na inteligenty a zastřelte se.
    publikované: 16.05.2011 13:53:45 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Open source teda licencia GNU,ktorú asi myslíš
    nedáva žiadne záruky, že sa ti niečo nepokazí a neodídu ti dáta do večných lovíšť.
    Toto môžeš pri konkrétnej firme, ktorá vyvíja softwér obísť zmluvou, za čo bude zodpovedná, a za čo nie.
    Keď sa ti to stane pri OS tak označia za zodpovedného toho,kto tlačil na použitie tohoto software a to si nikto nevezme na zodpovednosť.
    H?
    Ďalšia vec sú moderné bavoráky a notebooky - samozrejme sú aj lacnejšie autá a počítače... z hľadiska štátu je to úplne zanedbateľné nula celé nula - nič, je to štandard,ktorý hovorí že nesvietime petrolejkami... (chcel by si aby bývali v zemľankách a svietiť petrolejkami, aby sme ušetrili?) a je úplne zbytočné znervózňovať sa nad takýmto niečim.
    Ok dobre povedzme že by si ušetril a teraz sakra preženiem - 5 000 000€
    ušetril si jednu splátku (obrazne, lebo takto to nefunguje) čo ďalej? kde ušetríš ďalších 160 splátok?
    publikované: 16.05.2011 14:40:04 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Jak na další splátky?
    Jaký další splátk? Proč vůbec něco splácíme? To jsme už v nejbohatější zemi na světě s astronomickým, několika bilionovým dluhem? Ya koho chcete furt platit? Za Májskýho, velkopodnikatele? Ya Fruniho? co?
    No když jo, tak nenaříkejte, to je pravda.
    A argument hore uvedený, je pro blbce, jako jsem já a vy!
    publikované: 16.05.2011 14:51:38 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ad Iviak
    Predovšetkým, na žiadny software sa neposkytuje záruka funkčnosti /ani u komerčných firiem/, navyše v mnohých krajinách prešli na otvorenú platformu z dôvodu neprijateľnosti uzavretého kódu a nemožnosti vlastných úprav bez ďalších nákladov.
    Mimochodom, priemerná doba čakania na odpoveď v prípade svetoznámeho producenta OS /myslím chybu/ sa pohybuje rádovo v rokoch, ba dokonca v prípade predinštalácií nesie zodpovednosť výrobca počítača.
    Takže, tvoj argument stojí na vode ...
    publikované: 16.05.2011 19:44:17 | autor: slovenskodnes (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014